Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Фонтанської сільської ради

На черговом засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Фонтанської сільської ради від 13.07.2022 р. з метою посилення протипожежного захисту природних екосистем та сільгоспугідь пожежонебезпечного періоду у 2022 році, комісія, вирішила:
– Посилити контроль за станом пожежної безпеки населених пунктів, систем життєзабезпечення та місць масового відпочинку громадян. Провести роботу щодо попередження виникнення пожеж, а саме:
– Забезпечити достатній запас води для цілей пожежогасіння, створити та очистити від сухої рослинності та вітролому захисні протипожежні смуги навколо населених пунктів, розташованих поблизу лісових масивів та встановити контроль за виконанням зазначених заходів.
– Заборонити розведення багать у лісових масивах і рекреаційних зонах, а також випалювання стерні, сухої рослинності та сміття на землях лісового фонду сільськогосподарських угіддях, лісосмугах та вздовж доріг.
– Забезпечити взаємодію з лісокористувачами, землекористувачами та орендарями земельних ділянок сільськогосподарського призначення щодо утримання територій у належному протипожежному стані.
– Вжити заходи щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ побутових і виробничих відходів, насамперед тих, що розташовані у лісових масивах, лісосмугах, на сільськогосподарських угіддях і прилеглих до них територіях.
– Здійснити заходи щодо забезпечення безперебійної роботи водозаборів господарсько- питного призначення, водопровідно- каналізаційних споруд і мереж, систем зливової каналізації, дренажних систем, природних і штучних дренажів для відведення талої та дощової води у населених пунктах в умовах можливої повені та паводків.
– Зобов’язати членів добровольчого формування здійснювати контроль за пожежною обстановкою в сільськогосподарських угіддях, природних екосистамах, своєчасно інформувати підрозділи Держлісагенства, ДСНС, органи місцевого самоврядування про виникнення пожеж та за можливості самостійно вживати заходи щодо їх гасіння до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів.
– Посилити роботу щодо виявлення фактів випалювання післяжнивних залишків керівниками сільгосппідприємств.
Керівникам сільгосппідприємств, фермерських господарств всіх форм власності:
– Заборонити спалення сухої рослинності та стерні, особливо в період збирання врожаю, поблизу населених пунктів, лісів.
– Забезпечити проведення інструктажів з питань пожежної безпеки та навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму з працівниками
– Забезпечити приведення до стану постійної готовності протипожежних формувань об’єктів господарчої діяльності, забезпечити їх пожежною технікою і майном згідно з табелем належності, відремонтувати пожежну техніку та техніку пристосовану для пожежогасіння. В період воскової стиглості організувати своєчасну роботу по обкосах, оранню та прокосах хлібних масивів.
З метою забезпечення належного утримання джерел зовнішнього водопостачання, своєчасного обслуговування та підтримання у належному та доступному для використання стані, підтримання в них нормального тиску води, комісія, вирішила:
– Вжити дієвих заходів щодо приведення об’єктових джерел зовнішнього водопостачання у відповідність до вимог чинного законодавства України.
– Створити стратегічний запас деззасобів для проведення дезінфекції споруд та мереж водопостачання на період воєнного стану.
– Активізувати роботу з розроблення, узгодження та затвердження в установленому порядку схеми санітарної очистки населених пунктів Фонтанської сільської ради.
– Інспектору з благоустрою, дільничним офіцерам поліції проводити заходи з ліквідації стихійної торгівлі продуктами харчування на території Фонтанської сільської ради.
– Організувати роботу щодо обстеження стану підприємств нецентралізованого питного водопостачання, визначити балансоутримувачів та паспортизувати джерела нецентралізованого водопостачання.
– Організувати роботу щодо облаштування резервних джерел забезпечення населення питною водою для побутових та інших потреб на випадок аварій, забруднень, тощо.

Епідемічна ситуація на території громади протягом останніх років залишається благополучною. З метою стабілізації епідемічної ситуації з керованих інфекцій, комісія, вирішила:
– Забезпечити надання послуг з імунізації, незалежно від наявності декларації у пацієнта про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу, особливо за місцем розміщення тимчасово переміщених осіб.
– Продовжити роботу щодо проведення імунізації дитячого населення віком до 6 років проти поліомієліту.
– Активізувати роботу щодо вакцинації населення Фонтанської сільської ради від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом «SARS-CoV-2»
Також комісія, вирішила Визначити прибережну смугу вздовж узбережжя Чорного моря зоною підвищеної небезпеки перебування для населення та обмежити доступ громадян на узбережжя на території Фонтанської сільської ради на період воєнного стану.