Державна програма реімбурсації «Доступні ліки»

💊 Державна програма реімбурсації «Доступні ліки» дозволяє пацієнтам отримувати ліки безоплатно або з незначною доплатою. Важливо, що вона не припиняє своєї дії в умовах війни. Навіть більше: перелік доступних ліків збільшується.
Нині до нього входять 515 товарних позицій лікарських засобів та медвиробів (rb.gy/wdb8q). З них 65 – для лікування розладів психіки та поведінки й епілепсії.
🔎 То як отримати доступні ліки?
① У разі розладів психіки зверніться до сімейного чи лікуючого лікаря або психіатра, а за епілепсії – до невролога або психіатра.
② Психіатр або невролог створить план лікування, який він має внести в Електронну систему охорони здоров’я та випише перший електронний рецепт на лікарський засіб.
Надалі рецепт можна отримати у лікаря-спеціаліста або лікаря загальної практики: сімейного лікаря (від 0 років), лікаря-педіатра (до 18 років) або лікаря-терапевта (від 18 років) – він випише рецепт на основі плану лікування, який склав лікар-спеціаліст.
Строк дії рецепта з дати його виписування становить 30 календарних днів.
③ Оберіть будь-яку аптеку, яка має договір з НСЗУ, з Електронної карти місць відпуску лікарських засобів за еРецептом.
Впізнати таку аптеку серед інших можна також за наліпкою «Доступні ліки» або знайти одним із наступних способів:
☛ через сайт НСЗУ: https://bit.ly/3ZtnQqv
☛ зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77
Назвіть фармацевту номер рецепта та код підтвердження або покажіть роздруковану у лікаря інформаційну пам’ятку. Фармацевт запропонує з наявних в аптеці торговельних назв лікарських засобів у відповідних формі випуску, дозуванні та кількості, а також повідомить, який лікарських засіб повністю безоплатний, а за який потрібно доплатити.