Проєкт «Помічник ветерана»

Міністерством у справах ветеранів започатковано проєкт «Помічник ветерана». Даний проєкт прагне допомогти ветеранам та членам їхніх сімей повернутися до нормального життя. Новий сервіс, і, відповідно, професію з потужним соціальним функціоналом розробляли, спираючись на міжнародний досвід.
Головним завданням представників громад, які виконуватимуть функцію помічника ветерана, стане всебічна допомога і сприяння Захисникам та Захисницям у повноцінній адаптації до мирного життя: від налагодження побуту й порозуміння в родині до працевлаштування, реалізації проєктів власного бізнесу, навчання новим навичкам, реабілітації й лікування, юридичного захисту і глобально – робота в контексті діалогу конкретного ветерана зі своєю громадою проживання, трудовим колективом та державою загалом. Також обʼєктом професійної опіки цього фахівця стануть і члени сімей ветеранів, сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України. Всю комунікацію помічника ветерана і роботу з цільовою аудиторією організовано у форматі послуги з підтримки переходу військовослужбовців до мирного життя за принципом «рівний — рівному». Адже коло помічників формуватимуть з-поміж самих ветеранів, які мають певний досвід поствоєнної інтеграції, або з членів їхніх сімей, котрі вже випробували власні шляхи допомоги в адаптації, соціалізації своїх рідних, які повернулися з війни.
Для участі у цьому проєкті кандидат на посаду помічника ветерана подає заяву в електронній формі на участь у конкурсі через інформаційний портал
Е-ветеран ( https://eveteran.gov.ua ).