День вишиванки в Фонтанській ОТГ: данина традиціям і любов до Батьківщини

Вишиванка з давніх часів є основним елементом українського національного одягу. Вишиті візерунками сорочки – відображення цінностей, традицій, культури та історії нашого народу.

Сьогодні, 20 травня, відзначається Всесвітній день вишиванки – свято, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення і носіння етнічного вишитого одягу. Цього року відзначають 15-річний ювілей свята.

Учні шкіл та дитячих садків Фонтанської ОТГ підготували до свята флешмоби, читають вірші, малюють вишиванки. У всіх школах організовані виставки “Вишивка моєї сім’ї”.

«Сьогодні жителі Фонтанської ОТГ приєднуються до традиції одягнути вишиванку і прийти в ній на роботу чи на навчання, показавши свою причетність до української культурної традиції. Учні шкіл та дитячих садків підготували до свята невеличкі виступи і з задоволенням приєднались до флешмобу #фотоувишиванці.
Вітаю з Днем Вишиванки! Нехай рідна земля вас захищає, охороняє від усіх бід і неприємностей, а головне – надає сил, натхнення на нові звершення», – написала на своїй сторінці у Facebook голова Фонтанської ОТГ Наталія Крупиця.