В ЗМІ поширюють недостовірну інформацію щодо продуктових наборів, які закуплено Фонтанською сільською радою та передані мешканцям нашої ОТГ. Для припинення спекуляцій на цю тему, а також для остаточного роз’яснення мешканцям громади обставин, за яких така допомога надавалася, Фонтанська сільська рада надає офіційну інформацію.
  Насамперед зазначимо, що у ОТГ працює прийнята на сесії Програма формування стратегічних запасів Фонтанської об’єднаної територіальної громади в умовах воєнного стану. Основні організаційні напрямки та заходи виконання програми, включають:
– Надання продуктових наборів мешканцям;
– Придбання та накопичення продуктів харчування, предметів першої необхідності, непродовольчих товарів, засобів особистої гігієни, фармацевтичної продукції та медичних матеріалів (резервів).
  Загалом зазначена вище програма передбачає виділення 6 млн. грн. (сума може бути збільшена залежно від плану поставленого органом вищого рівня). Ці кошти заплановані на придбання продуктів харчування для формування інших стратегічних запасів.
 Слід зауважити, що лише мала частка виділених коштів витрачена на закупівлю продуктів, з яких сформовано продуктові пакети, які передано мешканцям громади (малозабезпечені, багатодітні, переселенці, тощо). Основна частина запланованих в програмі коштів витрачається на закупівлю продуктів та предметів так званого резерву, який буде використовуватися у разі виникнення такої потреби (тимчасова окупація території ОТГ, перебої в поставці продуктів до ОТГ, або в інших надзвичайних випадках). Обсяги відповідних запасів та їх асортимент визначаються та контролюються відповідним уповноваженим суб’єктом вищого рівня.
  Також інформуємо про фейкову інформацію щодо вартісних показників продуктових наборів.
  Зокрема, продуктові набори формуються Фонтанською сільською радою з тих продуктів, які придбані на такі цілі. Вартість сформованого пакету оцінюється в середньому в 300 – 330 гривень (а не 500-600 грн, як озвучують деякі сумнівні джерела), залежно від того, який вид крупи та консерви (овочевої або м’ясної) потрапляє в пакет. В готовий продуктовий набір входить 9 позицій. На початку роботи планувалося включати до продуктового набору продукти з коротким терміном зберігання, через що орієнтовна вартість продуктового набору досягала близько 500 грн. Проте у зв’язку зі специфікою зберігання, обмеженими строками придатності, а також через відсутність на момент закупівлі певних найменувань у постачальників, було прийнято рішення не додавати до продуктового набору деякі продукти.
  Всі ціни на закупівлі аргументовані та погоджені органами вищого рівня. Фонтанська сільська рада постійно звітує про проведені закупівлі уповноваженим суб’єктам вищого рівня та готова до будь-яких перевірок з цього приводу.
   Закликаємо не вірити фейкам!
  Налаштовування громадян проти місцевої влади, поширення неправдивої інформації про події в державі, подання заздалегідь неправдивих скарг та звинувачень для відволікання органів влади від роботи – це насамперед вигідно окупантам, місцевим коллаборантам та шанувальникам «руського миру». Це робиться з метою відволікти від справжньої проблеми, робиться людьми, яким байдуже наше майбутнє, байдужі люди!!!