Звернення сільського голови щодо освітнього процесу

Сільський голова Фонтанської сільської ради: – Друзі! В соцмережах неодноразово підіймається питання повноцінної роботи, як шкільних та дошкільних закладів в селах Фонтанської ОТГ.
До війни ніхто не готувався, ні бомбосховища, ні найпростіші укриття не будували років 70. Створюємо укриття з існуючих підвальних приміщень, змінюються норми та вимоги, які передбачають безпеку дітей.
Олександрівська школа – підходить до завершення ремонт підвального приміщення з запасним виходом, опаленням, вентиляцією, інфраструктурою (вода, туалет), медпунктом, кухнею, запасом води.
Крижанівка – відсутність не тільки підвального приміщення, а й фундаменту школи, а також території під будівництво сховища. Фонтанська школа – відсутність підвального приміщення, наявність тиру, де не може бути просте укриття. Разом із архітектурним відділом розробили пропозиції щодо поглиблення приміщення за висотою, можливості запасного виходу. Ведуться роботи непрості та затяжні. Але є другий вихід, вентиляція, туалет, все, що потрібно за нормами. Нова Дофінівка – відсутність підвалу.
Апаратом вивчається питання чи будівництво нове, чи встановлення простих ЖБУ. По дитячих садках необхідні укриття, т.к. діти повинні ходити до дитячого садка.
Дитячий садок “Карамелька” – єдина споруда, що має підвальне приміщення, у будівлі одночасно зустрічають діток, проводять заняття школярів, створено ХАБ.
Для апарату Фонтанської сільради та Управління освіти головне не тільки, щоб запрацювали всі заклади, а щоб діти були в безпеці.
Повірте, так трапилося, але ми живемо з вами у військовий час, на нашій території немає військових дій, але є в країні 1200 зруйнованих шкіл, стерті з лиця землі села, міста, мільйони без житла та роботи. Все це наша Україна.