На стадіоні «Динамо», в Одесі, відбувся фінал обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл-2023” (“Джура”).
Одеський район на змаганнях представили 2 команди: «Військо Олександрівське» – старша вікова група Олександрівської школи з Фонтанської сільської ради та «Козацька воля» – середня вікова група Ліцею № 1 Южненської міської ради.
«Сокіл» («Джура») – всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра, метою якої є військово-спортивне і національно-патріотичне виховання української молоді на основі традицій українського козацтва.
Програма змагань складається з двох комплексів завдань: інтелектуально-мистецький комплекс “Козацькі забави” та військово-прикладний комплекс “Козацька звитяга”. Учасники задля перемоги мали продемонструвати не тільки свої інтелектуальні здібності, а й навички у наданні першої домедичної допомоги, навички строю і маршової пісні, а також – вміння у стрільбі з пневматичної гвинтівки.
Обидві команди Одеського району, які вперше взяли участь у таких змаганнях, показали гарний результат, зокрема команда «Військо Олександрівське» посіла третє місце у номінації «Стрільба».