Дорогі друзі!

Кабінет Міністрів прийняв рішення, яке має історичне значення для жителів Фонтанської, Олександрівської, Новодофінівської і нашої, Крижанівської, сільських рад.

Ми об’єднуємося в єдину територіальну громаду!

Ми щиро сподіваємося, що ми станемо родиною, в якій не буде старших і молодших братів.

В якій відносини між селами будуть будуватися на принципах партнерства, взаємоповаги і справедливості.

Наше спільне завдання – побудувати процвітаючу громаду, в якій рішення влади будуть продиктовані турботою про людей і прагненням до розвитку не тільки центру ОТГ або вулиць, де живуть обрані, а кожного села, кожного провулка і кожної сім’ї, незалежно від віддаленості від центру і близькості до депутатів.

25 жовтня 2020 року відбудуться вибори до Фонтанської ОТГ, де буде обраний один голова і депутати. Після формування нового депутатського корпусу пройдуть вибори старост для всіх громад, крім центру –Фонтанки, тому що там вже буде обрано голову.

Після цього процес об’єднання буде завершено. І що ж робити далі? Куди вкладати кошти в першу чергу, яку сферу розвивати і в якому населеному пункті? Адже, всі ми хочемо жити в самодостатній і процвітаючій громаді, щоб життя було комфортним і для дітей, і для дорослих в кожному населеному пункті.

Для того, щоб відповісти на всі ці питання, щоб не виникало образ і конфліктів, нам необхідна Стратегія розвитку ОТГ.

Не політичний документ, а економічний. Цей документ дасть відповіді на багато питань: структура і темпи приросту населення громади, наявність і необхідність дошкільних і шкільних установ, додаткових культурних і спортивних баз для наших дітей, наявність і розвиток інфраструктури – це водоводи, водовідведення, дороги і т.д.

При створенні такої Стратегії незалежні висококваліфіковані фахівці проаналізують економічний потенціал, соціальні аспекти наших сіл, можливості залучення інвесторів для розвитку економіки і наповнення бюджету.

Для того, щоб не втрачати часу, а після об’єднання відразу приступити до роботи, Крижанівська сільська рада виступила з ініціативою розробки стратегії розвитку Фонтанської ОТГ.

Ми хочемо врахувати думку всіх зацікавлених, тому відправили листи нашим колегам з Фонтанської, Олександрівської та Новодофінівської сільрад з пропозицією об’єднатися і взяти участь в розробці разом.

Цей план ми обговоримо з жителями, щоб кожна людина розуміла, куди ми рухаємося, наші цілі і завдання. Нам важлива думка кожного!

Це буде наша перша спільна робота, яка, ми сподіваємося, зможе згуртувати всі сільради заради загального процвітання.

Об’єднання дає нам новий імпульс для розвитку, і ми не повинні втратити цей шанс!

Фонтанська ОТГ повинна стати однією з кращих громад України, і зробити це – в наших силах!

Крижанівська  сільська  рада