На території реконструйованого Літнього кінотеатру в Крижанівці відкрили зону відпочинку з фонтаном. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила голова Крижанівської сільської ради Наталія Крупиця.

«Друзі, сьогодні я абсолютно щаслива! Щаслива від того, що все, що ми задумували 10 років тому – нам вдалося втілити в життя!!! Сьогодні ми відкрили нашу мрію! Наш літній кінотеатр – це місце, яке зберігає історію кількох поколінь Крижанівців! Місце, яке роками стояло закинутим, опинившись в приватних руках, і яке нам вдалося повернути в комунальну власність громади! Сьогодні ми запустили світломузичний фонтан, і це ті миті, заради яких варто працювати!», – написала обраниця Крижановської громади.

Фонтан, який відтепер прикрашає територію Літнього, називається сухим, тобто пішохідним. У ньому немає фонтанного басейну і влітку можна освіжатися, пересуваючись між потоками. Струмені води вириваються з-під землі, як природні джерела. При статичному режимі роботи фонтану, висота струменів 1,5 метра. А при динамічному – висота потоків регулюється від мінімуму до максимуму, створюючи враження танцюючого фонтану. При цьому фонтан оснащений підсвічуванням і струмені, «танцюючи», переливаються різними кольорами.

Також зона відпочинку Літнього передбачає впорядковану і озеленену територію з дитячим майданчиком, обладнаним за останнім вимогами комфорту та безпеки. Слід зазначити, що при реконструкції дотримані норми інклюзивності із забезпеченням безпеки і вільного пересування маломобільних груп населення.

Відзначимо, що проект реконструкції Літнього кінотеатру передбачає і установку світлодіодного екрану розміром 5 * 3 м. Але в зв’язку з пандемією коронавируса, з доставкою цього обладнання з-за кордону сталася затримка. Зараз екран вже в Україні і проходить митне оформлення, відразу після якого підрядна організація приступить до його монтажу та наладки.