Безбар’єрність – це…

“Безбар’єрність – це” проєкт ініційований першою леді Оленою Зеленською. Безбар’єрність – це забезпечення рівних прав і можливостей. Це комплексний підхід до подолання бар’єрів: від поширення інклюзивних практик і впровадження доступності до піклування про психічне здоров’я, яке є основою добробуту кожної людини.

Над Національною стратегією зі створення безбар’єрного простору в Україні працюють понад 230 експертів/ок, 50 громадських організацій та аналітичних центрів з усієї країни. Їхня мета – створення інклюзивного простору для усіх суспільних груп.

Дія.Безбар’єрність це зручний державний цифровий інструмент, створений Міністерством цифрової трансформації України за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Цей розділ на порталі «Дія» розробили у партнерстві із ГО «Безбар’єрність» відповідно до Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Його мета – усунути перешкоди для громадян і громадянок на шляху до отримання державних послуг. Саме тому він вмістив усю необхідну інформацію про державні послуги і дає можливість користувачам і користувачкам давати зворотній зв’язок щодо цих послуг.

Розділ стане у нагоді для людей старшого віку, людей із інвалідністю, батьків, що виховують дітей дошкільного віку, людей, що шукають роботу, внутрішньо переміщених осіб та людей, які були вимушені виїхати за кордон.

Детальна інформація за розділами:

ВПО

Людям з інвалідність

Батькам

Літнім людям

Шукачам роботи

Світ вартий бути відкритим для всіх!