Над вирішенням проблем жителів багатоповерхівок працює робоча група Крижанівської сільради

У середу, 1 липня робоча група Крижанівської сільради, створена для вирішення проблемних питань жителів висоток, здійснила виїзд на вулицю Бочарова (квартал 3-1).

Зазначимо, що проблеми, з якими сьогодні зіткнулися жителі, в основному були закладені десятки років тому, коли майже вся земля під забудову була роздана в приватну власність, і забудовники опинилися практично безконтрольними.

В результаті, ОСББ не мають документів на прибудинкову територію, забудовники заклали неякісні комунікації, є проблеми з проїздом транспорту, відсутні схеми благоустрою території.
З мешканцями обговорили й більш дрібні проблеми, про які до цього моменту представникам сільради не було відомо, оскільки депутат, який у 2015 році обирався по цьому округу і повинен був представляти інтереси людей, за час своєї каденції не вніс на розгляд сесії сільради жодного проекту рішення для вирішення проблем, що турбують людей.

З метою фіксації думки всіх жителів кварталу і комплексного підходу до вирішення проблем, робоча група розпочала анкетування мешканців цих багатоповерхівок.Підкреслимо, що для вирішення спільних проблем жителів всіх будинків Крижанівська сільрада протягом тривалого часу веде переговори з власником землі на предмет її повернення у власність громади. В цьому випадку сільрада зможе передати землю для обслуговування будинків в користування ОСББ, обслуговувати інфраструктуру і контролювати подальше використання цієї території.

Юристи Крижанівської сільради готові надавати консультації жителям для забезпечення можливості отримати землю для обслуговування будинку.

Також зауважимо, що Крижанівська сільрада прийняла Програму допомоги ОСББ і готується закласти під це відповідне фінансування.

Після узгодження з жителями будинків, планується розробити схему благоустрою кварталу, що дозволить визначити, які земельні ділянки зможуть перейти в користування ОСББ, шляхи проїзду транспорту, зони розміщення сміттєвих контейнерів і т.д.

Для прискорення вирішення питання, юридична служба Крижанівської сільської ради закликає мешканців до конструктивної співпраці.

Для отримання більш детальної інформації та організації зустрічей жителі кварталу можуть зв’язатися з начальником юридичного відділу Максимом Матвейчуком за тел: (094) 996-555-6.