Відбулась остання 66-та сесія Крижанівської сільської ради 7 скликання

Сьогодні відбулась остання сесія Крижанівської сільської ради 7-го скликання.
Серед інших питань порядку денного депутати затвердили звіт про виконання бюджету за 9 місяців 2020 року. Надходження до бюджету за три квартали перевиконані більш ніж на 4 мільйони гривень. Домінуючими серед надходжень залишаються податкові надходження. Найбільші за об’ємом – надходження по місцевим податкам і зборам, на другому місці – акцизний податок.

4,4 мільйони гривень з сільського бюджету направлено до районного бюджету у вигляді субвенції на фінансування будівництва дитячого садка у Крижанівці. Також за цей період були направлені субвенції на придбання паливно-мастильних матеріалів для районного відділку поліції, на боротьбу з Covid-19 районному Центру первинної медико-санітарної допомоги і Центральній районній лікарні, на придбання медичного обладнання та витратних матеріалів для Крижанівської амбулаторії, на ремонт покрівлі казарми підшефної військової частини.
В цьому періоді діяли 28 Програм з затвердженими кошторисами витрат на їхню реалізацію на загальну суму 63,7 мільйонів гривень. Це капітальні ремонти та нове будівництво мереж та об’єктів, підтримка соціальної сфери, благоустрій, соціальний захист населення. За Програмою “Милосердя в дії” матеріальну допомогу на покращення життєвих умов отримали 642 мешканці Крижанівки та Лісків.

Також сьогодні депутати внесли зміни до Програми забезпечення житлом дітей-сиріт. Змінили можливість придбавати житло з території району на територію області. Це зроблено, щоб допомогти молодому крижанівцю зі статусом сироти Сергію Шевелю. Нагадаємо, на минулій сесії депутати підтримали ініціативу сільського голови Наталії Крупиці додати на купівлю житла хлопцю ще 100 тисяч гривень, щоб вийшла сума 400 тысяч гривень, на яку можна знайти підходящу квартиру. І така квартира знайшлась, але в Іванівському районі. Тому депутати знову пішли на зустріч Сергію і вдруге внесли зміни до Програми, аби тільки встигти освоїти ці кошти та зробити його господарем власного житла.