Підведено підсумки анкетування мешканців багатоквартирних будинків

За інформацією начальника юридичного відділу Крижанівської сільської ради Максима Матвейчука, робоча група завершила обробку анкет жителів кварталу 3-1 по вул. Бочарова. Всього в опитуванні взяли участь 218 мешканців. Серед загальноквартальних проблем людей найбільше хвилює відсутність проїздів, місць для відпочинку, дитячих майданчиків і зелених насаджень.

Для вирішення цих питань робоча группа Крижанівської сільської ради пропонує розробити і погодити з жителями схему благоустрою території, в яку включити місця для відпочинку та дитячі майданчики, місця для паркування, місця для розміщення контейнерів для сміття і схему організації дорожнього руху, а також повернути в комунальну власність землю для того, щоб забезпечити можливість встановлення потрібних елементів благоустрою за рахунок місцевої ради і передати територію в користування ОСББ.

Паралельно члени групи зайнялися питанням забезпечення нормального проїзду до будинків №56 та 56а, між ТЦ «Атріум» і будинком №44. Саме питання проїзду 90% жителів будинків №56 та 56а визначили як таке, що потребує першочергового вирішення.
У той же час 62% жителів будинків №56 та 56а вважають можливим створення закритих територій для житлових комплексів (за наявності сервітутів для проходу і забезпечення проїзду для рятувальних служб).
В цілому, за створення на території мікрорайону закритих територій для житлових комплексів, проголосувало 85% опитаних.
З внутрішньобудинкових проблем найбільш часто жителі називають відсутність прибудинкової території (63% опитаних), проблеми з дахами (38%), проблеми з електромережами (20%), водопроводом (15%) і водовідведенням (11%), відсутність системи пожежогасіння (9%).
Рідше називали відсутність ремонтів в парадних, відсутність або несправність ліфтів та інші.
Всі ці завдання будуть враховані при формуванні програм допомоги ОСББ. Як працюватимуть програми і що потрібно для того, щоб взяти в них участь і отримати фінансові дотації для вирішення проблем, буде повідомлено додатково.

З наступного тижня робоча група починає проведення локальних зустрічей з жителями комплексів з цих питань. Телефон для зв’язку з юристом Максимом Матвейчуком: (094) 996-555-6.